Aktualno

Najboljša kombinacija trajnice leta

Natečaj je namenjen prav vsem, ki se ljubiteljsko ali profesionalno ukvarjate z rastlinami. Z njim želimo spodbujati vrtno kulturo, širiti dobre ideje in uspešne prakse.

REZULTATI 2020 (hermelika)

 1. Marija Trošt
 2. Slavica Zbičajnik
 3. Erna Kastelic

 

Pravila natečaja

Fotografije naj vsebujejo kombinacijo katerihkoli rastlin (ne nujno samo zelnate trajnice), obvezno pa mora biti med njimi trajnica leta. Fotografija mora biti posneta na vašem vrtu ali na vrtu, gredi, ki ste jo načrtovali oz. uredili vi. Komisija si pridružuje pravico, da poizve o izvoru fotografije, če sumi, da je avtor in lastnik nekdo drug. Komisija lahko po lastni presoji fotografije ne objavi.

En avtor lahko objavi več fotografij, a ne več kot tri v enem natečaju.

Kam pošljem fotografijo?
Fotografije sprejemamo na info@trajnice-carniola.com s pripisom polnega imena in priimka avtorja ali naziv podjetja. V “Zadeva” v elektronskem sporočilu nujno napišite NATEČAJ.

Glasovanje
Glasovanje poteka neposredno preko te spletne strani oz. natečaja. Vsak lahko glasuje le enkrat.
Jeseni bo glasovanje za tekoče leto končano in podeljene nagrade za tiste tri avtorje oz. fotografije, ki so prejeli največ glasov javnosti.

Nagrade:

 1. mesto: trajnice po lastni izbiri v vrednosti 70 eur
 2. mesto: trajnice po lastni izbiri v vrednosti 50 eur
 3. mesto: trajnice po lastni izbiri v vrednosti 30 eur

En avtor lahko koristi le eno od nagrad. Pogoji prevzema nagrade bodo poslani nagrajencem. Do razpisane nagrade niso upravičena podjetja, saj se njihovo sodelovanje smatra kot promocija podjetja.

Uporaba fotografij
S sodelovanjem v natečaju dovoljujete objavo fotografije in vašega imena/naziva ter uporabo fotografij z navedbo avtorstva tudi za potrebe dodatnih promocijskih objav na družabnih omrežjih ter drugih spletnih in tiskanih medijih.

tRAJNICA LETA

Natečaj

[IT_EPOLL id=”15311″][/IT_EPOLL]

Medalja stroke

Ker v našem podjetju že ves čas skrbimo za visok strokovni nivo, smo se odločili, da v natečaj najboljše kombinacije trajnice leta vključimo tudi strokovno komisijo – našo ekipo in tudi po strokovni plati ocenimo prispele fotografije oz. njihovo vsebino.

Sistem ocenjevanja je malce drugačen, kot smo vajeni. Namesto 1., 2. in 3. mesta bomo glede na kakovost primerov podeljevali medalje (zlato, srebrno in bronasto). Če bo npr. več kombinacij zadostilo večini naših kriterijev ocenjevanja, bomo podelili več zlatih medalj, če nobena ne bo dosegala naših meril za posamezno medaljo, te medalje pač ne bomo podelili.

Ocenjevali bomo vzporedno z javnim glasovanjem vse prispele fotografije v natečaju. Okvirno na mesečni ravni bomo podeljevali medalje in objavljali nagrajene primere na tej podstrani.

Nekaj glavnih kriterijev ocenjevanja:

 • svojstven pristop,
 • barvna paleta,
 • teksturna pestrost,
 • stanje vseh rastlin na primeru,
 • kakovost posnetka,

Nagrada za ta del ocenjevanja ni finančna ali gmotna, pač pa pomeni priznanje stroke, ki je mišljeno kot dober zgled in usmeritev za javnost.

REZULTATI 2020 (hermelika)

Srebrna medalja:

 • Marjeta Prevoršek

Bronasta medalja:

 • Erna Kastelic
 • Slavica Zbičajnik
 • Zala Prevoršek
 • Vida Lesar
 • Marija Baldeh
CLOSE

Kategorije izdelkov

Dodaj v košarico